25/6/08

A l'Audiencia Nacional l'hi agraden els menors, sobretot els catalanistes

Es veu que és una cosa que s'ha portat mig d'amagat, i que no se n'ha fet massa ressò. Deu ser que després del cas de l'Èric Bertran es va moure massa rebombori, i ara les coses es volen portar d'una altra manera.
Gracies a la web d'Això Toca ens hem assabentat que el març passat dos menors del Morell van ser citats a declarar davant de l'Audiència Nacional després d'una denúncia per haver penjat un cartell al seu institut (amb el permís del centre) per donar suport als joves gironins detinguts per haver cremat fotos del rei. Es veu que fer això deu ser un pecat molt i molt gros, eh?
Us deixem aqui l'escrit que té penjat al web d'Això Toca en Titot, que creiem que val la pena llegir:
Algú que encara cregués que l'Estat Espanyol és un estat democràtic pensaria que el cas de l'Èric Bertran era un cas aïllat. Som uns quants -i estic segur que cada cop més- que creiem que la transició va ser únicament la modernització -l'europeització necessària- del franquisme sense renunciar als triomfs aconseguits amb el cop d'estat de 1936, tres anys de guerra i quaranta de dictadura. El neofranquisme constitucional s'assenta damunt d'aquests triomfs, no pas damunt de cap voluntat democràtica.
El recent cas dels dos joves d'El Morell, n'és una evidència més. Si és que en calen més.
Un noi i una noia, menors d'edat pengen -l'octubre de 2007-, al seu institut d'El Morell, un cartell que convocava a una concentració en suport d'un altre jove, encausat per cremar una fotografia de l'hereu de Franco.
La mare d'un altre dels alumnes -de coneguda ideologia falangista- denuncia els fets a la Guardia Civil.
La Guardia Civil es presenta a l'institut i obliga el director a delatar els menors i aquests van ser citats el passat 26 de març a declarar a l'Audiència Nacional.
Jo me n'he assabentat aquest cap de setmana. Pel que sembla aquest fet no és notícia. Amb prou feines se'n van fer ressó El Punt i Catalunya Ràdio fa deu dies.
La premsa del règim, evidentment, ni mitja paraula
Francesc Ribera "Titot", 23 de juny de 2008

Jutjeu vatros mateixos si això és propi d'un estat democràtic amb el dret de tots els ciutadants a la llibertat d'expressió, o si és més aviat propi d'un estat feudal. A l'Illa de la Independència, estes coses no mos passen...

2 comentaris:

xavi ha dit...

L'abús de menors no és delicte a Espanya?.
EM recordava temps de classe a l'institut on en una ens van fer treure un mocador amb l'estelada, però en canvi en l'altra van deixar "El Cara al sol" escrit en el mural del fons.

Kepa ha dit...

mucho hablar mucho hablar, pero la isla sigue desavitada y sin haber hecho ni un solo vivac.... cualquier día os encontrareis que alguien y no voy a dar muchas pistas, os invada la isla (de forma pacífica eso si) y reclame dicho territorio para las Vascongadas....

Estais avisados!